gerechtsdeurwaardersforum gerechtsdeurwaardersforum
vragen over de gerechtsdeurwaarder en zijn ambtsverrichtingen, voor de professional en de leek
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Ophaling goederen onwettig ?

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    gerechtsdeurwaardersforum -> beslag op roerende goederen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
BGG



Geregistreerd op: 06 Jul 2015
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: 08-07-2015 13:10:31    Onderwerp: Ophaling goederen onwettig ? Reageren met citaat

Korte situatieschets: het voertuig dat toebehoord aan mijn zaak wordt in beslag genomen. Ik ontvang een geel aanplakbericht, beiden vermelden dat de openbare verkoop per veilingzaal zal doorgaan op 3 juli. Het voertuig staat geparkeerd op mijn oprit. Tot de dag van e openbare verkoop verneem ik verder niets, op de dag zelf ben ik aanwezig tot 13h, e verkoop i aangekondigd voor 18u30. Om 18u begeef ik mij terug naar de woning en stel vast dat het voertuig, met het kenteken erop aanwezig, is verdwenen, bovendien is de woning geopend aangezien de sleutels van het voertuig zich in de woning bevonden (bewust was de garage van de woning niet op slot, dus geen sloten vervangen of braaksporen, wel overal de verlichting aan en kasten geopend). Ik vind nergens een bewijs of een PV dat er een oplading heeft plaats gevonden; Ondertussen, 3 dagen later vind ik het voertuig terug op de website van het veilinghuis met mijn kenteken duidelijk in beeld. De verkoop staat daar echter aangekondigd voor 10 juli en niet 3 juli zoals in het PV van beslag en het aanplakbiljet vermeld staat.
Ik heb volgende vragen:
1. mag er een oplading gebeuren zonder dat er een PV van oplading wordt achtergelaten, zeker als er daarbij toegang tot de woning wordt gezocht, ik heb ook geen enkele aanwijzing dor wie of dat dit in aanwezigheid van politie is gebeurd
2 mag de deurwaarder het kenteken van het voertuig meenemen, hoe kan ik het kenteken dan laten schrappen na de verkoop, trouwens was het voertuig niet meer verzekerd maar degene die het heeft opgehaald heeft er zich wel met mijn kenteken mee op de openbare weg begeven
3 mag men mijn identiteit, of beter gezegd die van mijn zaak, publiek maken door het voertuig met duidelijk leesbaar kenteken op het internet te plaatsen
4 Is de geplande openbare verkoop wel in orde gezien de datum niet overeenstemt met hetgeen in het PV van beslag en de aanplakking is gebeurd.
En de ultieme vraag natuurlijk kan ik hiertegen nog iets ondernemen, heeft aangifte of opstellen van een PV bij politie zin.

Ik zal U dankbaar zijn voor een deskundig antwoord, BGG.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Toon
beheerder-moderator


Geregistreerd op: 23 Jan 2011
Berichten: 502

BerichtGeplaatst: 08-07-2015 20:40:44    Onderwerp: Reageren met citaat

1.
Er is (behoudens vergissing) geen enkele wettelijke bepaling die voorziet in de verplichte opmaak van een proces-verbaal wanneer de gerechtsdeurwaarder overgaat tot oplading. In de praktijk wordt dit daarentegen wel gedaan.

In casu kan je steeds een bewijs van oplading vragen aan de gerechtsdeurwaarder.

2.
Na de verkoop zal de gerechtsdeurwaarder het kentekenbewijs overmaken aan de diensten van D.I.V.

De kans is groot dat uw voertuig getakeld werd.

Ook hier werd er m.i. geen enkele onregelmatigheid begaan.

3.
De gerechtsdeurwaarder zal de verkoop organiseren en hij is hierbij gebonden door zijn deontologie, o.m. het beroepsgeheim voor alle handelingen en akten waarvoor geen specifieke publiciteit voorgeschreven wordt. Daarenboven heeft het gerechtelijk wetboek bepaald dat noch het aanplakbiljet, noch de bekendmaking de identiteit van de schuldenaar tegen wie het beslag geschiedt mogen vermelden.

Conclusie: uw identiteit mocht niet worden bekendgemaakt. Dit zal geen nietigheid tot gevolg hebben, doch kan wel een vordering tot schadevergoeding tot gevolg hebben.
De vraag is wat de werkelijk geleden schade is en of bij de opstart van een procedure het sop de kool nog zal waard zijn.

4.
De verkoop kan altijd op een andere dag geschieden dan de dag die in het beslag vermeld werd.

In principe moet de schuldenaar dan ten minste vier werkdagen vóór de verkoop opgeroepen worden via exploot of aangetekende brief. Doch deze verplichting geldt strikt genomen enkel in geval van een beslag buiten de woonplaats en in afwezigheid van de schuldenaar.

In de rechtsleer neemt men aan dat de wijziging van een verkoopdag ook wordt bekendgemaakt op de aanplakbiljetten.

Aldus is het mogelijk dat er op een andere dag wordt verkocht, mits er een aanplakbiljet werd overhandigd (voor deze nieuwe verkoopdag) ten minste drie werkdagen voor de verkoop.

Het is m.a.w. aan te raden om de gerechtsdeurwaarder te vragen wanneer er een aanplakbiljet werd overhandigd voor de verkoop van 10/07/15.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    gerechtsdeurwaardersforum -> beslag op roerende goederen Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum